PIRIMQUL QODIROVNING"YULDUZLI TUNLAR"ASARINING LEKSIK SEMANTIK TAHLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola Pirimqul Qodirovning o'zbek adabiyotida muhim o'rin tutgan "Yulduzli tunlar" tarixiy romanining leksik-semantik xususiyatlarini tahlil qilishga bag'ishlangan. Unda asar tilining boyligi, so'z tanlash mahorati va semantik qatlamlarning badiiy funksiyasi atroflicha o'rganiladi. Tadqiqot davomida muallifning so'z qo'llashdagi o'ziga xos uslubi, arxaizmlar, tarixiy terminlar va ularning asar g'oyasini ochishdagi ahamiyati yoritiladi. Maqola romanning lingvistik qatlamini chuqur anglashga va Pirimqul Qodirov ijodiy uslubining o'ziga xos jihatlarini ochib berishga xizmat qiladi.
Keywords: Pirimqul Qodirov, Yulduzli Tunlar, Leksik Tahlil, Semantik Tahlil, Tarixiy Roman, O'zbek Adabiyoti, Til Xususiyatlari, So'z Ma'nosi