CHINGIZ AYTMATOVNING ‘‘SARVI QOMAT DILBARIM ’’ ASARNING TAHLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Bu maqola Chingiz Aytmatovning mashhur "Sarvi qomat dilbarim" qissasining chuqur tahliliga bag'ishlangan. Asarda tasvirlangan Asel, Ilyos va Xadicha obrazlari orqali sevgi, sadoqat va insoniy tanlov muammolari ko'rib chiqiladi. Tadqiqotda qissaning badiiy xususiyatlari, syujet dinamikasi va qahramonlarning ruhiy olami atroflicha o'rganiladi. Shuningdek, Aytmatovning ushbu asar orqali Markaziy Osiyo adabiyotiga ta'siri va uning universal qadriyatlarni aks ettirishi tahlil qilinadi. Maqola asarning zamonaviy jamiyatdagi ahamiyatini va uning o'quvchilar qalbidagi o'rnini yoritadi.
Keywords: Chingiz Aytmatov, Sarvi qomat dilbarim, Qissa tahlili, Adabiy obrazlar, Sevgi mavzusi, Qirg'iz adabiyoti, Psixologik drama, Insoniy tanlov