CHO‘LPON SHE’RIYATIDA MILLIY OZODLIK RUHINING AKS ETISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada yangi o‘zbek she’riyatining asoschisi Cho‘lponning ijodi haqida fikr yuritiladi. Uning she’riyatidan ayrim namunalar tahlil qilinadi. Cho‘lpon she’riyatida milliy ozodlik ruhining qay yo‘sinda aks etishi yoritib beriladi. Oldingi tadqiqotlarda deyarli uchramaydigan ijod namunalari tahlilga tortiladi.
Keywords: Cho‘lpon, tong, ozodlik, milliy uyg‘onish