YOSHLAR ORASIDA MEDIA ZO‘RAVONLIKNING TARQALISH TENDENSIYALARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada yoshlar orasida media zo‘ravonlikning tarqalish tendensiyalari, uning shakllari hamda yoshlar ongiga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida internet, ijtimoiy tarmoqlar, kino, kompyuter o‘yinlari va ommaviy axborot vositalarida zo‘ravonlik elementlarining kengayib borayotgani o‘rganildi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, media zo‘ravonlik yoshlarning psixologik holati, xulq-atvori va ijtimoiy munosabatlariga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi aniqlandi. Shuningdek, media savodxonlikni oshirish va profilaktik choralarni kuchaytirish zarurligi asoslab berildi.
Keywords: media zo‘ravonlik, yoshlar, internet, ijtimoiy tarmoqlar, psixologik ta’sir, axborot xavfsizligi, media madaniyat.