YOSH SUBMADANIYATI VA ZAMONAVIY ZO‘RAVONLIK KO‘RINISHLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada yoshlar submadaniyati va zamonaviy zo‘ravonlikning ijtimoiy-tahliliy jihatlari o‘rganiladi. Yoshlar submadaniyati jamiyatning rasmiy madaniyatidan farq qiluvchi qadriyatlar, xulq-atvor va kommunikativ uslublar tizimi sifatida tahlil qilinadi. Globalizatsiya va raqamli texnologiyalar sharoitida ushbu submadaniyatlar yanada murakkablashib, ayrim hollarda zo‘ravonlikning yangi shakllarini yuzaga keltirmoqda. Maqolada jismoniy, psixologik, kiberzo‘ravonlik hamda guruhiy agressiya kabi zamonaviy ko‘rinishlar yoritiladi1.
Keywords: Yoshlar submadaniyati, zo‘ravonlik, deviant xulq, kiberzo‘ravonlik, ijtimoiylashuv, agressiya, raqamli madaniyat