AGRAR SOHA FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNI TAKOMILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada agrar soha faoliyatini rivojlantirishda zamonaviy texnologiyalardan foydalanishni takomillashtirish masalalari yoritilgan. Qishloq xo‘jaligida raqamli texnologiyalar, sun’iy intellekt, dronlar, geoinformatsion tizimlar, aqlli sug‘orish texnologiyalari hamda robotlashtirilgan boshqaruv tizimlarining ahamiyati tahlil qilingan. Zamonaviy texnologiyalarni joriy etish orqali agrar tarmoqda samaradorlikni oshirish, resurslardan oqilona foydalanish va mahsulot raqobatbardoshligini kuchaytirish imkoniyatlari asoslab berilgan.
Keywords: agrar soha, innovatsion texnologiyalar, raqamli qishloq xo‘jaligi, sun’iy intellekt, dronlar, GPS texnologiyasi, aqlli sug‘orish, samaradorlik, hosildorlik, agroinnovatsiyalar.