YUQORI HARORATDA ISHLOVCHI XODIMLAR MAXSUS KIYIMINING HIMOYA XUSUSIYATINI OSHIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada yuqori harorat sharoitida faoliyat yurituvchi xodimlar uchun mo‘ljallangan maxsus kiyimlarning himoya xususiyatlarini oshirish masalalari tadqiq qilingan. Tadqiqot davomida mavjud maxsus kiyimlarning konstruktiv va ergonomik kamchiliklari, issiqlikdan himoyalash xususiyatlari hamda foydalanishdagi qulaylik darajasi tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, mahalliy xom ashyolardan foydalanilgan holda yuqori haroratga chidamli maxsus kiyim paketlarini shakllantirish usuli ishlab chiqilgan. Shuningdek, maxsus kiyimning olovbardoshlik, issiqlikdan himoyalash va ergonomik ko‘rsatkichlarini yaxshilash bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.
Keywords: maxsus kiyim, himoya kiyimi, yuqori harorat, issiqlikdan himoyalash, kiyim paketi, ergonomika, olovbardoshlik, mahalliy xom ashyo, konstruktiv yechim.