SOLIQ XIZMATI ORGANLARINING NAZORAT FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISHNING DOLZARB MASALALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada soliq xizmati organlarining nazorat faoliyatini takomillashtirishning dolzarb masalalari tahlil qilingan. Soliq nazoratining zamonaviy mexanizmlari, uning samaradorligini oshirish omillari hamda raqamli texnologiyalarni joriy etish orqali nazorat tizimini rivojlantirish yo‘nalishlari yoritilgan. Shuningdek, soliq organlari faoliyatida uchrayotgan muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari soliq ma’murchiligini yanada takomillashtirish hamda davlat byudjeti daromadlarini barqaror ta’minlashga xizmat qiladi.
Keywords: soliq xizmati, soliq nazorati, soliq ma’murchiligi, nazorat faoliyati, raqamli texnologiyalar, samaradorlik, soliq tizimi, byudjet daromadlari, islohotlar, takomillashtirish.