O‘ZBEKISTON XALQ ARTISTI TAVAKKАL QODIROV IJRO ETGAN ASARLARNI IJTIMOIY MA’NAVIY MUHITDAGI TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston xalq artisti Tavakkl Qodirov ijro etgan asarlarni ijtimoiy ma’naviy muhitdagi ta’siri hamda xonandalik san’ati esa inson qalbiga eng yaqin bo‘lgan badiiy vositalardan biri sifatida jamiyatning ma’naviyaxloqiy qiyofasini shakllantirishda alohida ahamiyatga ega ekanligi, qo‘shiq orqali ifoda etilgan har bir ijro, har bir qo‘shiq asari omma ongiga ta’sir qilib, uning dunyoqarashini kengaytirishi, hayotga bo‘lgan munosabatini o‘zgartirishi haqida fikrlar yuritilgan.
Keywords: Xonanda, ijro, etgan, qo‘shiqlar,inson, tabiati, ichki, kurashlari, ezgulik, yovuzlik, o‘rtasi, ziddiyatlar, hayotiy, haqiqat, asosida, oddiy, ko‘ngilochar, vosita.