AKADEMIK LITSEY O‘QUVCHILARINI MATEMATIKA FANIDAN MILLIY SERTIFIKAT IMTIHONLARIGA TAYYORLASHDA IDC KITOBLARINING SAMARALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada akademik litsey o‘quvchilarini matematika fanidan Milliy sertifikat imtihonlariga tayyorlashda IDC (Innovative Development Center) tomonidan nashr etilgan matematika qo‘llanmalarining ahamiyati va samaradorligi tahlil qilingan. IDC kitoblarining mazmuni, topshiriqlar tizimi, murakkablik darajalarining ketma-ketligi hamda o‘quvchilarning matematik kompetensiyalarini rivojlantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, ushbu qo‘llanmalardan foydalanishning metodik jihatlari va ta’lim sifati hamda o‘quvchilar natijalariga ta’siri ilmiy-uslubiy nuqtai nazardan asoslab berilgan.
Keywords: Milliy sertifikat, matematika, akademik litsey, IDC, test topshiriqlari, kompetensiyaviy yondashuv, matematik tafakkur, pedagogik texnologiyalar, diagnostik baholash.