OLLOMUROD ANNABOY OʻGʻLINING “OʻGʻUZ, ALANQUVA VA SHAYBONIYNOMA” ASARINING MAVZUSI VA G‘OYAVIY-BADIIY XUSUSIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola Ollomurod Annaboy oʻgʻlining “Oʻgʻuz, Alanquva va Shayboniynoma” asarining mavzu va gʻoyaviy- badiiy xususiyatlarini yoritib berishga  bagʻishlangan. Shuningdek, bizgacha yetib kelgan Oʻgʻuzxon, Alanquva va Shayboniynoma turkumidagi bir qancha asarlar bilan gʻoyaviy jihatdan taqqoslanadi.
Keywords: Oʻgʻuzxon, sulola, afsona, rivoyat, “Shajarayi turk”, “Tarixi Rashidiy”, “Jome ut-tavorix”, Muhammad Solih, “Shayboniynoma”.