DONNING SIFAT KO’RSATKICHLARI ASOSIDA UN VA NONNING CHIQISHI VA TO’YIMLILIK QOBILIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Bug’doy еtishtirish madaniyati takomillashib bormoqda, respublikamizning murakkab iqlim sharoitiga moslashgan yangi, serhosil bug‘doy navlarini yaratishiga qaratilgan seleksiya ishlari yaxshilanmoqda, еtishtirilayotgan donning sifati va iste’mol xususiyatlari ham sezilarli darajada oshib bormoqda. Bugun barchamiz qishloqda ishlab chiqarish va mulkchilik munosabatlarini isloh qilish, dehqon mehnatini rag‘barlantirish naqadar ulkan samara berishni g‘allachilik sohasi misolida yaqqol ko‘rishimiz mumkin.
Keywords: hudud,iqlim, nav,texnologiya, gallachilik, biologik, mahaliy nav.