MATEMATIKA FANINI O‘QITISHDA SAMARALI PEDAGOGIK USULLARDAN FOYDALANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada matematika fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar va samarali metodlardan foydalanish masalalari yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning matematik tafakkurini rivojlantirish, mavzularni sodda va tushunarli tarzda yetkazish hamda fan bo‘yicha qiziqishni oshirishga xizmat qiluvchi usullar tahlil qilingan.
Keywords: matematika ta’limi, pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar, matematik tafakkur, o‘quv jarayoni, ta’lim sifati.