O‘QUVCHILARGA GEOMETRIYA FANINI TUSHUNTIRISHDA GEOGEBRA DASTURINING AFZALLIKLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada geometriya fanini o‘qitishda zamonaviy axborotkommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Xususan, GeoGebra dasturining geometriya fanini o‘qitishdagi imkoniyatlari, afzalliklari va amaliy qo‘llanilishi yoritilgan. Dastur yordamida geometrik obyektlarni dinamik tarzda tasvirlash, teorema va qonuniyatlarni vizual namoyish etish, o‘quvchilarning mantiqiy va fazoviy tafakkurini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, GeoGebraning ta’lim sifati va samaradorligini oshirishdagi o‘rni ilmiy-metodik jihatdan asoslab berilgan.
Keywords: GeoGebra, geometriya, axborot texnologiyalari, matematik ta’lim, interaktiv ta’lim, vizualizatsiya, dinamik geometriya, raqamli pedagogika.