ZAMONAVIY AYOLLAR KOSTYUMLARIDA DEKORATIV ELEMENTLARDAN FOYDALANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ayollar kostyumlarini loyihalashda dekorativ elementlardan foydalanishning badiiy va konstruktiv xususiyatlari o‘rganilgan. Dekorativ elementlarning kostyum kompozitsiyasidagi o‘rni, ularning estetik va funksional vazifalari tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy moda tendensiyalarida kashtachilik, aplikatsiya, bezak choklari, furnitura va milliy ornamentlardan foydalanishning ahamiyati yoritilgan.
Keywords: Kostyum kompozitsiyasida dekorativ elementlar muhim badiiy vosita hisoblanadi. Ular kiyimning shakli, rang yechimi va konstruktiv tuzilishini to‘ldirib, yaxlit badiiy obraz yaratishga yordam beradi. Dekorativ elementlar quyidagi vazifalarni bajaradi: