MILLIY ADRAS MATOSINI QAVISH TEXNOLOGIYASI ASOSIDA ZAMONAVIY AYOLLAR KIYIMLARI KOLLEKSIYASINI LOYIHALASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada milliy adras matosining badiiy va texnologik imkoniyatlari o‘rganilib, uni tikuv mashinasida qavish texnikasi yordamida zamonaviy ayollar kiyimlari kolleksiyasini yaratish masalalari yoritilgan. Adras matosining estetik xususiyatlari, qavish usulining dekorativ ahamiyati hamda milliy an’analarni zamonaviy moda bilan uyg‘unlashtirish yo‘llari tahlil qilingan.
Keywords: Bugungi kunda milliy merosni asrab-avaylash va uni zamonaviy dizaynda qo‘llash dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. O‘zbekistonning an’anaviy matolari orasida adras o‘zining yorqin ranglari, o‘ziga xos naqshlari va tabiiyligi bilan ajralib turadi. Moda sanoatida milliy matolardan foydalanish nafaqat madaniy qadriyatlarni