INGLIZ TILI DARSLARIDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tili darslarida interaktiv metodlardan foydalanishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Interaktiv metodlarning o‘quvchilarning til o‘rganishga bo‘lgan qiziqishini oshirish, kommunikativ kompetensiyalarini rivojlantirish hamda dars samaradorligini ta’minlashdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy ta’lim jarayonida qo‘llanilayotgan ayrim interaktiv metodlarning afzalliklari va ularni amaliyotda qo‘llash usullari ko‘rib chiqilgan.
Keywords: ingliz tili, interaktiv metodlar, ta’lim samaradorligi, kommunikativ kompetensiya, innovatsion texnologiyalar, o‘quv jarayoni.