RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA MOLIYA TIZIMINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida moliya tizimining rivojlanish tendensiyalari, moliyaviy xizmatlarni raqamlashtirish jarayonlari hamda zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining moliya sektoriga ta’siri tahlil qilingan. Elektron to‘lov tizimlari, mobil bank xizmatlari, fintex kompaniyalari, sun’iy intellekt, Big Data va blokcheyn texnologiyalarining moliya tizimidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda moliya tizimini raqamlashtirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan islohotlar, mavjud muammolar va istiqbolli rivojlanish yo‘nalishlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari moliya tizimining samaradorligini oshirish hamda raqamli iqtisodiyot sharoitida uning barqaror rivojlanishini ta’minlashga xizmat qiladi.
Keywords: raqamli iqtisodiyot, moliya tizimi, raqamlashtirish, elektron to‘lovlar, mobil bank, fintex, blokcheyn, sun’iy intellekt, Big Data, innovatsion texnologiyalar, moliyaviy xizmatlar, kiberxavfsizlik.