XALIQ DÁRTIN JÍRLAǴAN QOSÍQLAR HÁM GÚLMURAT SHAYÍR MIYRASÍ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Bul izertlewde Gúlmurat shayırdıń qaraqalpaq sóz kórkem óneri hám folkloristikasındaǵı tutqan ornı jańasha kózqarastan analizlenedi. Maqalada shayırdıń qosıqlarındaǵı filosofiyalıq tereńlik, milliy qádiriyatlar hám kórkem tásirsheńlik qásiyetleri ashıp berilgen. Sonıń menen birge, onıń xalıq danalıǵı nusqaların toplaw, sáykeslestiriw hám qaraqalpaq mádeniy-ádebiy fondın bayıtıwdaǵı ámeliy xızmetleri izertlewge tartılǵan. Jumıstıń nátiyjeleri qaraqalpaq mádeniyatı, dástúriy qosıqshılıq óneri hám ádebiyat tariyxı baǵdarındaǵı izertlewler ushın zárúrli derek bolıp xızmet ete aladı.
Keywords: Gúlmurat shayır, ádebiy proces, folkloristika, filosofiyalıq lirika, mádeniy fond, qaraqalpaq sóz sheberligi, ilimiy analiz, áwladlar miyraslıǵı.