K.KARIMOVTIŃ «ULLI DASHT BÓRILERI» ROMANINIŃ TARIYXIY-ETNOGRAFIYALIQ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Bul maqalada K. Karimovtıń «Ullı dasht bórileri» romanınıń tariyxıy-etnografiyalıq hám kórkem-estetikalıq dárekleri úyreniledi. Shıǵırmanıń «Jolda» bóliminde keltirilgen «Kók bóri» ańızınıń qollanılıw ózgeshelikleri, onıń syujet hám kompoziciyadaǵı xızmeti analizlenedi. Ańızdıń qaraqalpaq xalqınıń miflik túsinikleri, dástúrleri hám kórkemlik tásirsheńligin arttırıwdaǵı estetikaliq áhmiyeti ilmiy jaqtan bahalanadı.
Keywords: K. Karimov, «Ullı dasht bórileri», roman, «Jolda» bólimi, «Kók bóri» ańızı, tariyxıy-etnografiyalıq dárek, kórkem-estetikalıq áhmiyet, mifologiya, kórkem obraz, qaraqalpaq prozası.