M.NIZANOVTIŃ “EKI QANXOR” POVESTINDE SYUJET QURIW ÓZGESHELIGI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Bul maqalada belgili qaraqalpaq jazıwshısı M. Nızanovtıń “Eki qanxor” povestiniń syujetlik hám kompoziciyalıq qurılıs ózgeshelikleri analizlenedi. Shıǵarmanıń kórkemlik álemi, waqıyalardıń rawajlanıw dinamikası hám avtordıń syujet bosaǵasındaǵı ózgeshe usılları úyreniledi. Povesttegi konfliktler, personajlar xarakteriniń ashılıwındaǵı syujetlik sızıqlardıń xızmeti kórkem-estetikalıq jaqtan bahalanadı.
Keywords: M. Nızanov, “Eki qanxor”, povest, syujet ózgesheligi, kompoziciya, konflikt, kórkem obraz, qaraqalpaq ádebiyatı, proza.