ҲАРБИЙ АВТОМОБИЛ ТЕХНИКАЛАРИНИ ТАЪМИРЛАШНИНГ УСТУВОР ЙЎНАЛИШЛАРИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Мақолада ҳарбий автомобил техникаларини таъмирлаш тизимини такомиллаштиришнинг асосий йўналишлари илмий адабиётлар, халқаро стандартлар ва очиқ ҳарбий-техник манбалар асосида таҳлил қилинган. Тадқиқотда ҳарбий автомобил паркининг доимий шайлигини таъминлашда режали-профилактик техник хизмат, ҳолатга асосланган техник хизмат кўрсатиш, прогнозли диагностика, эҳтиёт қисмлар логистикаси, рақамли мониторинг ва таъмирлаш сифатини стандартлаштириш муҳим аҳамият касб этиши асосланган. Мақолада ATP 4-33, ISO 55000:2024, ISO 17359:2018 ҳамда ҳарбий ер усти техникаларида Condition-Based Maintenance бўйича тадқиқотлар назарий асос сифатида олинган.
Keywords: ҳарбий автомобил техникаси, таъмирлаш, техник хизмат кўрсатиш, диагностика, ишончлилик, ҳолатга асосланган хизмат, эҳтиёт қисмлар, рақамли мониторинг.