DUDUQLANUVCHI BOLALAR BILAN OLIB BORILADIGAN LOGORITMIK MASHG’ULOTLARNING MAZMUNI VA UNI TASHKIL ETISH METODIKASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada duduqlanuvchi bolalar bilan olib boriladigan logoritmik mashg‘ulotlarning mazmuni, maqsadi va ularni tashkil etish metodikasi yoritilgan. Logoritmika nutq, harakat va musiqaning o‘zaro uyg‘unligi asosida bolaning nutqiy, motorik va emotsional rivojlanishini qo‘llab-quvvatlaydi. Maqolada logoritmik mashg‘ulotlarning asosiy tarkibiy qismlari, ularni rejalashtirish tamoyillari hamda duduqlanishni korreksiyalashdagi ahamiyati tahlil qilingan.Shuningdek,mashg‘ulotlarni tashkil etishda qo‘llaniladigan usul va vositalarning samaradorligi haqida fikr yuritilgan.
Keywords: duduqlanish, logoritmika, nutq terapiyasi, ritm, harakat, korreksion ishlar,bolalarnutqi.