MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA EKOLOGIK TARBIYANI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur mavzuda maktabgacha ta’lim tashkilotlarida ekologik tarbiyani takomillashtirish yo‘llari yoritilgan. Tadqiqotda bolalarda tabiatga mehrmuhabbatni shakllantirish, ekologik ong va madaniyatni rivojlantirishning pedagogik asoslari tahlil qilingan. Shuningdek, ekologik tarbiyani samarali tashkil etishda o‘yin faoliyati, kuzatish, amaliy mashg‘ulotlar va interaktiv metodlardan foydalanish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.
Keywords: maktabgacha ta’lim, ekologik tarbiya, tabiatni asrash, ekologik ong, ekologik madaniyat, pedagogik usullar, o‘yin faoliyati, kuzatish, amaliy mashg‘ulot, tarbiyachi, bolalar rivojlanishi.