O‘YIN, KUZATISH VA AMALIY FAOLIYAT ORQALI EKOLOGIK KO‘NIKMALARNI SHAKLLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ishda o‘yin, kuzatish va amaliy faoliyat orqali maktabgacha yoshdagi bolalarda ekologik ko‘nikmalarni shakllantirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda bolalarda tabiatga nisbatan ijobiy munosabatni rivojlantirish, atrof-muhitni asrashga oid dastlabki bilim va ko‘nikmalarni shakllantirishning pedagogik asoslari tahlil qilingan.
Keywords: ekologik ko‘nikma, o‘yin faoliyati, kuzatish, amaliy faoliyat, maktabgacha ta’lim, ekologik tarbiya, tabiatni asrash, ekologik ong.