“KINO SAN’ATIDA BADIIY ADABIYOTNING O‘RNI” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada kino san’ati va badiiy adabiyot o‘rtasidagi o‘zaro aloqadorlik masalalari tahlil qilinadi. Badiiy adabiyotning kino dramaturgiyasi va ssenariy yaratish jarayonidagi o‘rni, adabiy asarlarning ekranlashtirilish xususiyatlari hamda adabiy manbalarning kino san’ati rivojiga ta’siri ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, o‘zbek va jahon kinematografiyasi misolida adabiy asarlarning ekran talqinlari tahlil etilgan
Keywords: kino san’ati, badiiy adabiyot, ekranizatsiya, dramaturgiya, ssenariy, badiiy obraz, kinematografiya, rejissura.