ONA TILI DARSLARIDA INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada ona tili darslarida innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalanishning samaradorligi, ularning o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va kompetensiyalarini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim jarayonida interfaol metodlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari hamda didaktik o‘yinlardan foydalanish orqali o‘quvchilarning faolligini oshirish, darsga bo‘lgan qiziqishini kuchaytirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, an’anaviy o‘qitish usullari bilan solishtirganda innovatsion yondashuvlarning afzalliklari ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqot natijalari ona tili ta’limida innovatsion texnologiyalarni qo‘llash o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini rivojlantirish va ta’lim sifatini oshirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.
Keywords: ona tili, innovatsion texnologiyalar, interfaol metodlar, pedagogik texnologiyalar, ta’lim sifati, o‘quvchi faolligi, kompetensiya, axborot kommunikatsiya texnologiyalari.