КАТЕГОРИЯ РОДА В СОВРЕМЕННОМ РУССКОМ ЯЗЫКЕ: ТЕОРЕТИЧЕСКИЕ ОСНОВАНИЯ, ИСТОРИЧЕСКАЯ ЭВОЛЮЦИЯ И СОВРЕМЕННЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy rus tilida grammatik jins kategoriyasining nazariy asoslari, tarixiy rivojlanishi va amaliy tadqiqotlar tahlil qilinadi. Maqolada klassik va zamonaviy tilshunoslar asarlari asosida jins kategoriyasi tushunchasi, uning shakllanishi va bugungi kundagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, jins kategoriyasining rus tilidagi morfologik, semantik va sintaktik xususiyatlari, turli hududiy va milliy tadqiqotlar doirasida olib borilgan empirik tadqiqotlar natijalari ko‘rib chiqiladi. Tanqidiy tahlil orqali jins kategoriyasining zamonaviy til tizimidagi o‘rni va rivojlanish istiqbollari baholanadi.
Keywords: grammatik jins, rus tili, morfologiya, tilshunoslik