ONA TILI FANINI O‘QITISHDA UCHRAYOTGAN MUAMMOLAR VA ULARNING YECHIMLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada ona tili fanini o‘qitish jarayonida uchrayotgan dolzarb muammolar, ularning kelib chiqish sabablari hamda ularni bartaraf etishning samarali yo‘llari tahlil qilingan. Xususan, o‘quvchilarning nutqiy savodxonligi, ta’limda an’anaviy metodlarning ustunligi, amaliy mashg‘ulotlarning yetarli emasligi va zamonaviy axborot texnologiyalaridan foydalanish darajasining pastligi kabi masalalar yoritilgan. Shuningdek, interfaol metodlar, kompetensiyaviy yondashuv va kasbiy yo‘naltirilgan ta’lim asosida muammolarni hal etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.
Keywords: ona tili, ta’lim jarayoni, muammo, yechim, nutqiy savodxonlik, pedagogik texnologiya, interfaol metod, kompetensiya, AKT