Turkistonda tarixiy-madaniy merosni saqlash va ilmiy muassasalar faoliyati (1917–1930-yillar). (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada Turkistonda sovet hokimiyatining dastlabki yillarida tarixiy-madaniy merosni saqlash, kutubxonalar, muzeylar va ilmiy muassasalar faoliyati tahlil qilingan. Shuningdek, milliy ziyolilar hamda sharqshunos olimlarning qo‘lyozmalarni saqlash, tarixiy obidalarni muhofaza qilish va ilmiy tadqiqotlarni rivojlantirish borasidagi xizmatlari yoritilgan.
Keywords: Turkiston, madaniy meros, muzey, kutubxona, qo‘lyozma, ilmiy kengash, sharqshunoslik, bibliografiya, tarixiy yodgorlik, milliy ziyolilar.