XORAZM VILOYATIDA RASSOMCHILIK RIVOJI: TENDENSIYALAR VA TRANSFORMATSIYALAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada mustaqillik yillarida tasviriy san’atning rivojlanishi, Xorazm rangtasvir ustalarining o‘ziga xos yo‘nalishlari, Xorazmda so‘nggi yillardagi sohadagi rivojlanish haqida fikr-mulohazalar bildiriladi.
Keywords: Xorazm, tasviriy san’at, mustaqillik, sotsialistik realizm, Abdullayeva, Ataxon Allaberganov, Toʻra Quryozov, O‘zbekiston Zamonaviy san’ati muzeyi, ko‘rgazma.