MAKTAB O‘QUVCHILARI ORASIDA GIYOHVANDLIKKA MOYILLIKNI ERTA ANIQLASH VA PROFILAKTIK YONDASHUV (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada maktab o‘quvchilari orasida giyohvandlikka hamda psixotrop va kuchli ta’sir qiluvchi moddalar iste’moliga moyillikni aniqlash, bolaning shaxsiy rivojlanishini himoya qilish, uni salbiy muhitdan asrash, ruhiy hamda ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash imkoniyatlarini yaratish, shuningdek, ularni barvaqt aniqlash, xavf guruhiga kiruvchi bolalar bilan maqsadli ish olib borish, oila bilan hamkorlikni kuchaytirish kabi masalalarga oid ayrim fikr va mulohazalar bayon etilgan.
Keywords: maktab, bolalar, o‘smirlar, giyohvandlik, huquqbuzarlik, emotsional, bulling, mimika, somatik, psixomotor, stupor, mutizm, ekstaz.