TALABALARDA TAKRORLANUVCHI AXBOROTLARNI AVTOMATLASHTIRISH DASTURLARINI YARATISH SAVODXONLIGINI RIVOJLANTIRISHNING DASTURIY TA’MINOTINI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada talabalarda takrorlanuvchi axborotlarni avtomatlashtirish dasturlarini yaratish savodxonligini rivojlantirishga qaratilgan dasturiy ta’minotni ishlab chiqish bosqichlari, metodik asoslari hamda pedagogik imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqotda raqamli vaziyatlarga refleksiv modullashtirish, algoritmik fikrlash va dasturiy madaniyat kompetensiyalarini rivojlantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, elektron ta’lim resurslari, multimodal kontent, VBA asosidagi makroslar hamda MS Office dasturlaridan foydalanishning didaktik imkoniyatlari tahlil qilingan.
Keywords: avtomatlashtirish, makros, VBA, algoritmik fikrlash, dasturiy madaniyat, elektron ta’lim resurslari, refleksiv modullashtirish, MS Office, multimodal ta’lim.