YANGI KONSTITUTSIYADA O‘ZBEKISTON DEMOKRATIK, HUQUQIY, IJTIMOIY VA DUNYOVIY DAVLAT (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
O‘zbekiston bugun o‘z taraqqiyotining yangi bosqichiga qadam qo‘ydi. Mamlakatimizda amalga oshirilayotgan islohotlar insonning sha’ni, qadr - qimmati, huquq va erkinliklari bundan buyon barcha sohalarda ustuvor ahamiyat kasb etishini qat’iy qoidaga aylantirish, bir so‘z bilan aytganda, “Inson qadri uchun” g‘oyasini hamda bugungi islohotlarning bosh tamoyili bo‘lgan “Inson – jamiyat – davlat” degan yondashuvni yangi tahrirdagi Konstitutsiyamizning mazmun-mohiyatiga chuqur singdirishni taqozo qildi.
Keywords: Yangi tahrirdagi Konstitutsiyamizda Fuqarolarning eng muhim orzu-intilishlari va maqsadlari to‘liq ifoda etiladi. Mustaqillik yillarida Konstitutsiya asosida inson qadri ulug‘lanadigan demokratik huquqiy davlat va adolatli fuqarolik jamiyatini qurish maqsadida keng qamrovli yangilanishlar va islohotlar amalga oshirildi, bu borada boy tajriba to‘plandi.