BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA MATNNI TUSHUNISH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING SAMARALI YO‘LLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida o‘quvchilarning matnni tushunish ko‘nikmalarini rivojlantirishning samarali usullari yoritilgan. O‘qish jarayonida interfaol metodlardan foydalanish, matn ustida ishlash strategiyalari hamda mustaqil fikrlashni rivojlantirish masalalari tahlil qilingan.
Keywords: boshlang‘ich ta’lim, matnni tushunish, o‘qish ko‘nikmasi, interfaol metodlar, kompetensiya