YOSHLAR TADBIRKORLIGINING AHAMIYATI VA ZARURLIGI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada yoshlar tadbirkorligining mamlakat iqtisodiyoti va jamiyat rivojidagi o‘rni, uning ahamiyati hamda zarurligi tahlil qilingan. Shuningdek, yoshlarning tadbirkorlik faoliyatiga jalb etilishi, biznes ko‘nikmalarini shakllantirish, yangi ish o‘rinlarini yaratish va innovatsion g‘oyalarni amaliyotga tatbiq etishdagi roli yoritilgan. Yosh tadbirkorlarni qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha amalga oshirilayotgan islohotlar va ularning iqtisodiy taraqqiyotga qo‘shayotgan hissasi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.
Keywords: yoshlar tadbirkorligi, biznes, innovatsiya, iqtisodiy rivojlanish