TIJORAT BANKLARI LIKVIDLIK RISKINI BOSHQARISH MAZMUNI VA O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada tijorat banklarida likvidlik tushunchasi, uning iqtisodiy mohiyati hamda bank faoliyatidagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, likvidlik riskining kelib chiqish sabablari, uni boshqarish usullari va baholash ko‘rsatkichlari tahlil qilingan. Banklarning moliyaviy barqarorligini ta’minlashda likvidlikni samarali boshqarishning o‘rni asoslab berilgan hamda amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: bank likvidligi, likvidlik riski, tijorat banklari, moliyaviy barqarorlik, to‘lovga qobiliyatlilik, aktiv va passivlarni boshqarish, likvidlik ko‘rsatkichlari