TIJORAT BANKLARI MOLIYAVIY BARQARORLIGIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ishda tijorat banklari moliyaviy barqarorligiga ta’sir etuvchi tashqi va ichki omillar kompleks tarzda tahlil qilingan. Xususan, makroiqtisodiy muhit, davlat siyosati, raqobat muhiti, pul-kredit tizimi kabi tashqi omillar bilan bir qatorda bank strategiyasi, infratuzilma, risklarni boshqarish, moliyaviy resurslarni jalb etish hamda xarajatlarni optimallashtirish kabi ichki omillarning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijasida banklar barqarorligini ta’minlashda tizimli yondashuv zarurligi asoslab berilgan.
Keywords: tijorat banklari, moliyaviy barqarorlik, tashqi omillar, ichki omillar, makroiqtisodiy muhit, bank strategiyasi, risklarni boshqarish, likvidlilik, kapitallashuv, bank infratuzilmasi, raqobat muhiti, pul-kredit siyosati.