KORXONA RAQOBATBARDOSHLIGINI OSHIRISHDA ASOSIY VOSITALARDAN SAMARALI FOYDALANISHNING O‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada korxona raqobatbardoshligini oshirishda asosiy vositalardan samarali foydalanishning ahamiyati yoritilgan. Maqolada asosiy vositalarning korxona faoliyatidagi o‘rni, ulardan foydalanish samaradorligini baholash ko‘rsatkichlari hamda ishlab chiqarish jarayoniga ta’siri tahlil qilingan. Maqolada asosiy vositalarning texnik holatini yaxshilash, ulardan foydalanish darajasini oshirish va yangilash orqali korxonaning iqtisodiy samaradorligi hamda bozordagi raqobat ustunligini ta’minlash masalalari ko‘rib chiqilgan.
Keywords: asosiy vositalar, raqobatbardoshlik, samaradorlik, amortizatsiya, rentabellik, ishlab chiqarish quvvati, asosiy fondlar.