MOBIL BANKING XIZMATLARINI RIVOJLANTIRISHDA ICHKI OMILLAR VA RAQAMLI TRANSFORMATSIYA YO‘NALISHLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada mobil banking xizmatlarining rivojlanishigata’sir etuvchi ichki omillar tahlil qilinadi. Banklarning texnologik infratuzilmasi,innovatsion salohiyati, moliyaviy resurslari, xodimlar malakasi hamda boshqaruvstrategiyasi mobil banking ekotizimining samaradorligini belgilovchi asosiy omillarsifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, raqamli transformatsiyajarayonida FinTech texnologiyalari va innovatsion yondashuvlar bank xizmatlariningsifatini sezilarli darajada oshiradi.
Keywords: mobil banking, FinTech, raqamli transformatsiya, ichki omillar, kiberxavfsizlik, IT infratuzilma.