SANOAT KORXONALARIDA INNOVATSION FAOLIYATNING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada sanoat korxonalarida innovatsion faoliyatningiqtisodiy rivojlanishdagi ahamiyati, uning korxonalar raqobatbardoshliginioshirishdagi o‘rni hamda ishlab chiqarish samaradorligiga ta’siri yoritilgan. Maqoladainnovatsion faoliyatning asosiy yo‘nalishlari, jumladan yangi texnologiyalarni joriyetish, mahsulot va xizmatlarni takomillashtirish, ishlab chiqarish jarayonlarinimodernizatsiya qilish hamda resurslardan samarali foydalanish masalalari tahlilqilingan. Maqolada innovatsion faoliyat orqali korxonalarda mehnat unumdorliginioshirish, xarajatlarni kamaytirish, mahsulot sifatini yaxshilash va eksport salohiyatinikengaytirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.
Keywords: innovatsion faoliyat, sanoat korxonasi, innovatsiyalar, raqobatbardoshlik, texnologik modernizatsiya, mehnat unumdorligi.