TURIZM SOHASIDA RAQAMLI MARKETING STRATEGIYASINI KOMPLEKS RIVOJLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada turizm sohasida raqamli marketing strategiyasinikompleks rivojlantirish masalalari ko'rib chiqilgan. Qidiruv tizimioptimizatsiyasi (SEO), kontent marketing, ijtimoiy tarmoqlar marketingi(SMM), email marketing va onlayn bron platformalari bilan integratsiya kabiasosiy yo'nalishlar tahlil qilingan. O'zbekiston turizm bozorining hozirgi holatistatistik ma'lumotlar asosida baholangan, mahalliy turizm korxonalari orasidao'tkazilgan so'rovnoma natijalari taqdim etilgan. Tadqiqot natijasidaO'zbekiston turizm sohasida raqamli marketing strategiyasini rivojlantirishbo'yicha ilmiy asoslangan amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: raqamli marketing, turizm, SEO, SMM, email marketing, CRM tizimi, O'zbekiston turizm bozori, onlayn platforma.