RAQAMLI TRANSFORMATSIYA DAVRIDA TASHKILOTLARNING INNOVATSION MOSLASHUVCHANLIGINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Bugungi kunda raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi va globaliqtisodiyotda yuz berayotgan o‘zgarishlar tashkilotlar oldiga yangi talablarniqo‘ymoqda. Raqamli transformatsiya nafaqat axborot-kommunikatsiyatexnologiyalarini joriy etishni, balki boshqaruv tizimi, biznes jarayonlari va korporativmadaniyatni tubdan takomillashtirishni ham nazarda tutadi. Bunday sharoitdatashkilotlarning muvaffaqiyati ko‘p jihatdan ularning innovatsion moslashuvchanlikdarajasiga bog‘liq bo‘lib, ushbu omil tashqi muhitdagi o‘zgarishlarga tezkor javobqaytarish, yangi texnologiyalarni o‘zlashtirish va raqobat ustunligini shakllantirishimkonini beradi.
Keywords: Tashkilotlarda innovatsion moslashuvchanlikni rivojlantirishda korporativ madaniyat ham alohida ahamiyat kasb etadi.