TIJORAT BANKLARI SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA JAMOAVIY ISH VA LIDERLIKNING O‘ZARO BOG‘LIQLIGI TAHLILI (“TURONBANK” ATB MISOLIDA) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Hozirgi kunda bank-moliya tizimida amalga oshirilayotgan islohotlar tijoratbanklaridan xizmatlar sifatini oshirish, mijozlarga yo‘naltirilgan boshqaruvnitakomillashtirish hamda raqobatbardoshlikni mustahkamlashni talab etmoqda.Ushbu jarayonda jamoaviy ish va samarali liderlik bank faoliyati natijadorliginibelgilovchi muhim omillardan biri hisoblanadi. Ayniqsa, raqamli bank xizmatlaririvojlanayotgan va moliyaviy bozorda raqobat kuchayib borayotgan sharoitdaxodimlar o‘rtasidagi hamkorlik hamda rahbarlarning boshqaruv kompetensiyalaribank samaradorligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi
Keywords: Liderlik esa jamoaning umumiy maqsadlar sari yo‘naltirilishini ta’minlaydigan, xodimlarni motivatsiyalovchi va tashkilot strategiyasini amalga oshirishga xizmat qiluvchi boshqaruv jarayonidir. Zamonaviy bank tizimida rahbarlarning transformatsion liderlik uslubidan foydalanishi xodimlarning tashabbuskorligini oshiradi, o‘zgarishlarga moslashuvchanligini kuchaytiradi va tashkilot ichidagi