MOBIL ILOVA DASTURI ASOSIDA YUK TASHISHNI TASHKIL QILISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada mobil ilova dasturi asosida yuk tashishnitashkil qilish masalalari o‘rganilgan. Tadqiqotda zamonaviy mobil texnologiyalar,GPS navigatsiya tizimlari, onlayn to‘lov tizimlari va real vaqt rejimida kuzatuvimkoniyatlaridan foydalangan holda yuk tashish jarayonini samarali tashkil etishyo‘llari tahlil qilingan. Taklif etilayotgan mobil ilova yuk jo‘natuvchilar, yukoluvchilar va transport vositalari egalari o‘rtasida bevosita bog‘lanishni ta’minlaydi.Ilova asosida buyurtmalarni joylashtirish, transport vositalarini tanlash, yukningjoylashuvini real vaqt rejimida kuzatish, onlayn to‘lovlarni amalga oshirish va yetkazibberishni baholash imkoniyatlari mavjud. Tizim optimal marshrutlarni shakllantirish,eng yaqin va eng mos transport vositasini tanlash, yuk yetkazib berish vaqtiniprognozlash va avtomatik hisobotlarni shakllantirish funksiyalarini bajaradi. Taklifetilayotgan mobil ilova yuk tashish xizmatlari sifatini oshirish, yetkazib berish vaqtiniqisqartirish, yuk tashish xarajatlarini kamaytirish va barcha ishtirokchilar uchunqulaylik yaratish imkonini beradi.
Keywords: mobil ilova, yuk tashish, raqamli platforma, GPS kuzatuv, onlayn to‘lov, real vaqt rejimi, optimallashtirish.