RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA SIYOSIY JARAYONLARNI BOSHQARISHDA SUN'IY INTELLEKT VA BIG DATA TEXNOLOGIYALARINING ROLI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy raqamli transformatsiya jarayonidasun'iy intellekt (AI) va Big Data texnologiyalarining siyosiy boshqaruvga ta'siri tahlilqilinadi. Maqolada ayniqsa demokratik jarayonlar, davlat boshqaruvi va xalqaromunosabatlarda mazkur texnologiyalarning qo'llanilishi ko'rib chiqiladi. Tadqiqotnatijalarida AI va Big Data'ning siyosiy qarorlar qabul qilishdagi samaradorliknioshirishi, shu bilan birga yangi tahdidlar va axloqiy muammolarni keltirib chiqarishiko'rsatilgan.
Keywords: sun'iy intellekt, Big Data, raqamli transformatsiya, siyosiy boshqaruv, e-demokratiya, kiberxavfsizlik.