УЮШГАН ЖИНОЯТЧИЛИКНИ ОЛДИНИ ОЛИШ ВА ФОШ ЭТИШНИНГ КРИМИНАЛИСТИК ТАКТИКАСИ ҲАМДА ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ушбу мақолада уюшган жиноятчиликка қарши курашишнинг ҳуқуқий,ташкилий ва амалий асослари таҳлил қилинган. Жиноятларни олдини олиш,уларни фош этишда криминалистик тактика ва замонавий техникавоситаларининг ўрни, шунингдек жиноятда иштирокчилик институтинингаҳамияти ёритилган. БМТнинг одам савдосига қарши баённомаси ҳамда миллийқонунчилик нормалари асосида уюшган жиноятчиликнинг трансмиллийхусусияти очиб берилган. Шу билан бирга, тезкор-қидирув тадбирлари,профилактика чоралари ва давлат органлари ўзаро ҳамкорлигинингжиноятчиликка қарши курашдаги роли кўрсатиб берилган.
Keywords: Уюшган жиноятчилик, профилактика, жиноятда иштирокчилик, криминалистик тактика, тезкор-қидирув фаолияти, одам савдоси, жиноят процесси, Жиноят кодекси, жиноятни фош этиш, хавфсиз шаҳар.