SAMARQAND SHAHRI ISTIROHAT BOG’LARI QISHKI ORNITOFAUNASINING TURLAR TARKIBI VA ULARNING ZICHLIGI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada Samarqand shahri xiyobonlari va istirohat bog’larining tavsifi va ularning statsiyalarining o’ziga xos xususiyatlari, ushbu hududlar ornitofaunasining qish mavsumidagi turlar tarkibi va turlarning zichliga oid ma’lumotlar keltirilgan. Tadqiqotlar davomida har bir xiyobon va istirohat bog’ida uchraydigan qushlar jamoasining dominant, subdominant va eng kam uchraydigan turlari alohida qayd etilgan.
Keywords: xiyobonlar, istirohat bog’lari, ko’kalamzorlar statsiyasi, daraxt va butazorlar statsiyasi, suv havzalari statsiyasi, ornitofauna, dominant turlar, subdominant turlar, turlar zichligi.