MOODLE PLATFORMASINING IQTISODIY TA'LIMDAGI AFZALLIKLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada Moodle (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment) masofaviy ta'lim platformasining iqtisodiy ta'lim sohasidagi imkoniyatlari va afzalliklari tahlil qilinadi. Maqolada platformaning interfaoli o'quv jarayonini tashkil etishdagi o'rni, o'quv materiallarini boshqarish tizimi, baholash va nazorat mexanizmlari, shuningdek, ta'lim samaradorligini oshirishdagi roli ko'rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari Moodle platformasining zamonaviy iqtisodiy ta'lim talablarini qondirishga to'liq moslashganligini ko'rsatadi.
Keywords: Moodle, masofaviy ta'lim, iqtisodiy ta'lim, elektron ta'lim, LMS, raqamli platformalar, ta'lim texnologiyalari.