HUDUDLARDA OZIQ-OVQAT SANOATI EKSPORTINI SAMARALI TASHKIL ETISH MASALALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada hududlarda oziq-ovqat sanoatini rivojlantirish va eksport tizimini takomillashtirishning asosiy yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Ta’kidlanadiki, innovatsion texnologiyalar, raqamli transformatsiya, logistika va sifat nazorati tizimlarini joriy etish orqali mintaqaviy mahsulotlar eksportini oshirish mumkin. Shuningdek, maqolada barqaror rivojlanish va ekologik omillar hamda xalqaro tajribalar o‘rganilib, samarali strategik tavsiyalar ishlab chiqiladi.
Keywords: Oziq-ovqat sanoati, eksport, innovatsiya, logistika, barqaror rivojlanish, mintaqaviy brendlar, raqamli texnologiyalar.